Şapte case distruse la Iveşti într-un puternic incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte familii din Iveşti au pierdut toată agoniseala de-o viaţă într-un incendiu devastator produs în week-endul trecut. Focul a izbucnit iniţial în bucătăria unei locatare, Ileana Dobrin, dar s-a extins şi la casele vecine, legate printr-un pod comun. În loc să cheme pompierii, vecinii au încercat singuri să se lupte cu flăcările.

În loc să cheme pompierii, vecinii au încercat singuri să se lupte cu flăcările. În jurul orei 00.30 au intervenit şase autospeciale din Iveşti, Tulcea şi Galaţi. Pompierii au reuşit să stingă focul abia la 7.00 dimineaţa.

„Aceste case sunt foarte vechi, de peste o sută de ani. Au fost construite pe când locuiau evreii aici. Sunt lipite una de alta şi au un pod comun. Podul are o suprafaţă de 300 metri pătraţi şi a ars în totalitate. Lista pagubelor este foarte mare", a spus colonel Gabriel Rânghianu, de la ISU Galaţi.

Două din casele făcute scrum găzduiau mici afaceri: o frizerie şi un cabinet veterinar. Ghinion, proprietarii unei alte locuinţe mistuite sunt plecaţi la muncă în Italia.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost declanşat de un cablu neizolat, lăsat la întâmplare.

„Este vorba de efectul termic al curentului electric, datorat conductorilor neizolaţi corespunzător şi proiectaţi pe o scândură de lemn", a explicat Rânghianu.
Potrivit lui Ion Corpaci, primarul din Iveşti, doar una din familii îşi asigurase locuinţa. În cea mai grea situaţie este o familie de rromi cu mulţi copii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite