Copii de excepţie!Elevii de liceu şi-au plimbat roboţeii prin Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care activează în Clubul de robotică al Colegiului Cuza le-au arătat elevilor din Galaţi cum s-ar putea supravieţui într-un scenariu uşor apocaliptic.

Membrii „Clubului de Robotică" al Colegiului Naţional "Al. I. Cuza" din Galaţi, singurul club de profil din oraş, şi-au prezentat cel mai nou experiment în faţa unui public numeros prezent la Muzeul de Ştiinţele Naturii.
Ideea pare desprinsă dintr-un film SF, dar are rădăcini adânci într-o realitate extrem de tristă.

Aşa se face că acţiunea experimentului se desfăşoară undeva în anii 2030, când Pământul are şapte miliarde de suflete şi resurse de hrană din ce în ce mai puţine. Elevii şi-au imaginat că forţele lumii au construit câţiva roboţi pe care i-au trimis pe alte planete pentru a căuta resurse.

Este interesant faptul că elevii chiar aveau un roboţel programat să găsească magneţi cu ajutorul senzorilor, să distingă zone cu radiaţii sau să deosebească soluţiile bazice de acizi.

image

„Am pus în două boluri de sticlă lapte şi cola. Robotul nostru - un model LEGOMINDSTORM - a depistat cu brio soluţiile şi ne-a anunţat, vizual şi audio, despre fiecare tip de lichid", ne explică unul dintre membrii clubului.

Elevii prezenţi au rămas impresionaţi de abilităţile roboţelului şi i-au asaltat pe membrii clubului cu zeci de întrebări.

Cercul de robotică de la Cuza a luat fiinţă în anul 2010, din dorinţa de a stimula elevii în aplicarea şi dezvoltarea cunoştinţelor de informatică.

Membrii acestui cerc au participat deja la prezentări internaţionale cum ar fi "High school physics/inovative teaching-gates to research2", conferinţă desfăşurată anul trecut în Israel.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite