Poliţia rurală din judeţul Galaţi, împărţită în şapte secţii/Vezi aici unde a fost repartizată comuna ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probelemele cu legea ale celor care locuiesc la ţară precum şi liniştea publică din mediul rural sunt de acum coordonate nu de la nivelul posturilor, ci de poliţiştii de la şapte secţii. În vechile posturi va mai rămâne totuşi câte un poliţist de proximitate care va avea rolul de a cunoaşte populaţia, de a primi unele sesizări şi de a da o mână de ajutor la anchete ori diverse acţiuni mai ample.

Şapte localităţi, alese în funcţie de numărul de locuitori, dar şi în funcţie de poziţionarea faţă de drumurile de acces, au devenit centre pentru şapte microregiuni ale judeţului Galaţi. 202 agenţi, 19 ofiţeri şi şapte şefi de secţie vor avea grijă 24 de ore pe zi de siguranţa populaţiei din mediul rural. Locuitorii din mediul rural se vor putea adresa secţiilor de poliţie fie direct, la adresa poştală sau la numerele proprii de telefon, dar şi prin intermediul numărului de urgenţă 112.

"În cazul apelării prin 112, apelantul va spune în ce comună sau sat se află şi mai apoi dispecerul va face legătura către secţia de poliţie competentă", a spus înspectorul-şef al IPJ, subcomisarul Dănuţ Lefter.

Fiecare nouă secţie de poliţie va avea câte un şef şi, în funcţie de suprafaţa pe care o are în competenţă şi numărul populaţiei precum şi de particularităţile criminogene, cel puţin doi ofiţeri coordonatori. Munca de teren, respectiv de patrulare, va cădea în sarcina agenţilor.

Iată cum se prezintă noua hartă a secţiilor de poliţie rurală din judeţul Galaţi:

Secţia 1 de Poliţie Rurală se află chiar la Galaţi, în incinta Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 29 de poliţişti vor deservi 27 de mii de locuitori, pe o suprafaţă de 37 de kilometri pătraţi.

Comune arondate: Braniştea, Şendreni, Vânători, Tuluceşti, Frumuşiţa, Scânteieşti.

Secţia 2, cu sediul la Pechea, este competentă asupra unei populaţii de 35 de mii de locuitori de pe o suprafaţă de 50 de kilometri pătraţi şi are 28 de poliţişti.

"În cazul acestei secţii ar fi trebuit, iniţial, ca sediul să fie la Smârdan, dar am ales Pechea din cauză că postul de jandarmi din această comună la fel ca şi cel de la Brăhăşeşti a fost desfiinţat", a precizat şeful IPJ Galaţi, subcomisarul Dănuţ Lefter.

Comune arondate: Smârdan, Schela, Slobozia Conachi, Pechea, Cuza Vodă, Rediu, Suhurlui.

Cei mai mulţi locuitori ai judeţului, respectiv 64 de mii, sunt cei care se vor putea adresa Secţiei 3 de Poliţie de la Lieşti. Aici, 47 de poliţişti vor fi la dispoziţia cetăţenilor de pe o rază de 67 de kilometri pătraţi.

Comune arondate: Lieşti, Barcea, Umbrăreşti, Iveşti, Costache Negri, Griviţa, Nămoloasa, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Independenţa.

Secţia 4 de Poliţie se află la Târgu Bujor şi, cu 38 de poliţişti, deserveşte 43 de mii de locuitori de pe o rază de 75 de kilometri.

Comune arondate: Vârlezi, Smulţi, corni, Băleni, Cuca, Fârţăneşti, Folteşti, Măstăcani, Vlădeşti, Oancea, Băneasa, Suceveni.

Secţia 5, cu sediul la Rădeşti, are 30 de poliţişti, competenţă pe 52 de mii de kilometri şi deserveşte 21 de mii de locuitori.

Comune arondate: Rădeşti, Drăguşeni, Bălăbăneşti, Jorăşti, Bereşti Meria, Cavadineşti.

Secţia 6 de de Poliţie Rurală se află la Tecuci. Acolo lucrează 49 de poliţişti pentru 60 de mii de locuitori din 13 comune. Este practic cea mai mare secţie, ca număr de localităţi arondate.

Comune arondate: Drăgăneşti, Movileni, Cosmeşti, Nicoreşti, Poiana, Buciumeni, Munteni, Ţepu, Negrileşti, Gohor,  Brăhăşeşti, Ghidigeni, Priponeşti.

Secţia 7 de la Matca, va deservi 35 de mii de locuitori cu ajutorul a 21 de poliţişti.

Comune arondate: Matca, Corod, Cudalbi, Valea Mărului, Cerţeşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite