Groapa de gunoi, din nou în flăcări. Amendă de 50.000 de lei pentru firma care o administrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care o are în administrare depozitul de deşeuri a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei, pentru poluarea zonei. Autorităţile locale susţin că sancţiunea este nemotivată şi cu rea intenţie, deoarece gunoiul ar fi luat foc singur.

Mesogeos, firma greacă care ar trebui să se preocupe ecologizarea deşeurilor de la Tirighina, este acuzată Garda de mediu de poluare.

Mai mulţi săteni din Şendreni şi angajaţii unei firme aflată în apropiere s-au plâns la Garda de Mediu că mirosul greu de fum a devenit insuportabil. „Responsabilii nu sunt în stare să asigure paza teritoriului de boschetarii care dau foc gunoiului", spun sătenii.

După controale şi avertizări repetate fără vreun rezultat, Garda de Mediu a decis să aplice companiei greceşti o amendă de 50.000 de lei. "Ei susţin că deşeurile se autoaprind. Ar trebui să supravegheze ca focul să nu se declanşeze, iar atunci când incendiul izbucneşte, să-l stingă imediat cu apă şi să cheme pompieri" a spus comisarul Gărzii de Mediu, Jean Vasile Parincu, cel care a decis sancţionarea.

„Este o amendă răuvoitoarea din partea Gărzii şi nu ajută pe nimeni cu nimic. Gropile ard de trei ori pe an, iar vara incendiile apar atunci când vântul se înteţeşte. O parte din groapă este închisă, iar cealaltă porţiune, unde operează Ecosalul, a luat foc. Dacă şi noi suntem amendaţi, cei care muncim acolo..", a spus revoltat viceprimarul Mircea Cristea.

Şefii de la Mesogeos nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia. Lor le sare în apărare şefului Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, Mircea Ostache.

„Cei de la Mesogeos îşi fac treaba bine şi nu e interesul lor să apară incendii pentru că le îngreunează munca. Că nu au neutralizat incendiul la timp, nu comentez", a spus Ostache.

Lucrări cu termen depăşit

În 2008, Mesogeos şi firma gălăţeană Vâlceana au câştigat licitaţia internaţională pentru realizarea, printr-un program ISPA a unei gropi ecologice şi a unei staţii de sortarea a deşeurilor.Termenul iniţial anunţat pentru finalizarea lucrărilor a fost de 17 luni, însă nici până astăzi nu au fost încheiate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite