Fiara din Dăguşeni. Un bărbat de 33 de ani şi-a sfărâmat în bătaie, cu furca, soţia gravidă în opt luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sarcina unei femei din comuna Drăguşeni nu l-a împiedicat pe concubinul acesteia să o snopească în bătaie. Motivul actului de violenţă este unul şocant: gravida a refuzat să meargă să păzească pepenii pe câmp.

Cu vânătăi pe faţă, cu mâinile aproape străpunse de dinţii furcii şi cu capul spart. Aşa a ajuns la Spitalul de Urgenţă, Cristina Bodolan, o femeie de 42 de ani din comuna Drăguşani, însărcinată în luna a opta. Viitoarea mămică a fost mutilată cu o furcă chiar de concubinul cu care are acasă încă trei copii.

„A venit ieri şi mi-a spus că merg pe câmp să păzesc pepenii. Unde s-a văzut ca o femeie aproape să nască, să stea pe câmp? Mi-e frică de soare, de ploaie, în plus mai am acasă copii mici pe care trebuie să-i îngrijesc" povesteşte, speriată, femeia.

Pe patul de spital, Cristina se simte în siguranţă. Întâmplarea de ieri a fost doar un mic episod dintr-un coşmar care durează timp de zece ani, de când locuieşte cu acel bărbat.

„Am ştiut că vine să mă bată, şi am luat-o la fugă pe la vecini, dar m-a prins. A început să dea cu furca-n mine. M-a nimerit de vreo patru ori cu dinţii în braţe .M-am ghemuit şi mi-am acoperit burta cu mâinile, ca să protejez copilul", îşi aminteşte, terorizată, gravida.
Potrivit medicilor, copilul este în afara pericolului.

„Gravida este în curs de tratament. Ceea ce mă supără este că preotul satului nu a luat o atitudine şi nu a sesizat autorităţile despre problemele din această familie", a spus Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Ofiţerii de poliţie din comună au audiat agresorul, însă nu pot începe urmărirea penală pentru că femeia n-a depus o reclamaţie.

În România secolului 21, violenţa în familie este încă un fenomen considerat normalitate. Aproape în fiecare zi medicii de la Spitalul de Urgenţă internează femei schilodite de soţi. Asemenea cazuri pot beneficia de asistenţa Centrului Maternal din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite