Galfindband a fost amendată de Garda de Mediu pentru că şi-a montat ilegal două instalaţii poluante!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul gălăţean de benzi din oţel, Galfindband, este bun de plată după ce comisarii Gărzii de Mediu l-au surprins desfăşurându-şi o serie de activităţi în ilegalitate.

Societatea a fost amendată cu nu mai puţin de 60.000 de lei pentru că şi-a montat o serie de instalaţii fără să facă demersuri pentru obţinerea unui acord de mediu în acest sens. "Pentru aşa ceva este nevoie de un acord de mediu. Acesta se obţine pentru amplasare sau dezafectare, în timp ce autorizaţia de mediu este necesară desfăşurării activităţii", ne-a spus comisarul Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi.

Producătorul de benzi din oţel, care îşi desfăşoară activitatea pe platforma combinatului siderurgic gălăţean, nu a ţinut cont de legislaţia de mediu şi nu a solicitat aprobarea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului.

Pe amplasamentul punctului de lucru din Galaţi au fost montate şi sunt în funcţiune două instalaţii tehnice de fâşiere a benzilor laminate la rece, precum şi o instalaţie tehnologică de acoperiri metalice prin tratamente termice, fără să fi solicitat şi obţinut acte de reglementare pentru amplasarea acestora", ne-a declarat comisarul Ion Avram.

Galfindband Galaţi are o tradiţie de 20 de ani în siderurgie. Societatea valorifică superior banda din oţel laminată la rece produsă de ArcelorMittal. Prin procesare se obţin benzi înguste şi subţiri din oţel.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite