Zeci de limuzine zac în curtea Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima jumătate a anului au fost descoperite pe străzile Galaţiului 15 maşini furate din străinătate.Reţelele de traficanţi sunt atât de bine organizate încât autorităţile pierd urma multor maşini la intrarea în ţară. Cele mai multe dintre ele provin din Italia.

Camioane, autoturisme de teren sau chiar motoscutere confiscate zac în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi în cea a Poliţiei de Frontieră Galaţi. Astfel de vehicule au fost furate din străinătate, introduse fraudulos în ţară şi mai apoi vândute în Galaţi. Poliţiştii au descoperit şi au confiscat 15 dintre ele în prima jumătate a anului.

„S-a constatat o creştere a cazurilor anul acesta faţă de anul trecut. Până acum avem 15 maşini descoperite, iar în aceeaşi perioadă din 2010 au fost 11. De asemenea, şi valoarea lor de piaţă este mai mare", spune Felicia Trofin, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Italia, sursa principală

Ţara preferată a hoţilor de maşini este în continuare Italia. Maşinile sunt aduse de acolo de călăuze, servicii pentru care primesc diferite sume de bani. Odată ajunse aici sunt vândute imediat şi de cele mai multe ori se pierde urma lor. În primele şase luni ale anului au fost descoperite pe străzile Galaţiului trei camioane Daf, Mercedes şi Volvo, un Mercedes, un Hyundai Santa Fe, două Volskwagen Passat, patru motoscutere, un Seat Toledo, o autoutilitară W Crafter, un Nissan Pathfinder şi un Renaul Kongoo.

„Cazurile cercetate au vizat cetăţeni români si moldoveni, care au încercat să scoată în mod ilegal autovehicule din România în R. Moldova cât şi cetăţeni români care circulau în România cu autoturisme furate din diferite ţari ale UE", mai spune Felicia Trofin.

Maşinile rămân în custodia poliţiei până la soluţionarea dosarelor.

„Ele stau aici până la clarificarea situaţiei juridice. Sunt diferite circumstanţe în care au fost folosite sau utilizate. Multe dosare sunt încă pe rol. Când se termină procesul sunt scoase la licitaţie", spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite