Programul ultimei zile a Festivalului Internaţional de Folclor de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe scena festivalului au cântat şi au dansat peste 350 de artişti
Pe scena festivalului au cântat şi au dansat peste 350 de artişti

La Festivalul Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului", astă seară cortina se va ridica ultima oară. Rând, pe rând, vor urca pe scenă ansamblurile folclorice din străinătate, care au participat în concurs, urmate de câştigătorul de anul trecut, ansamblul "Sonhechko", de "Doina Covurluiului" din Galaţi şi de ansamblul "Trandafir de la Moldova" din Huşi, care a evoluat şi aseară pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

La spectacolul care va marca închiderea Festivalului internaţional de folclor urma să participe şi Ansamblul Folcloric "Doina Gorjului" din Târgu Jiu, dar membrii acestuia au susţinut deja un spectacol extraodinar marţi seara şi asta după ce au venit de la un alt test dificil: Festivalul de la Mangalia.
În ceea ce priveşte desemnarea câştigătorilor, preşedintele juriului festivalului din acest an - Teodor Vasilescu şi ceilalţi patru membri - Marin Barbu, Ştefan Coman, Mihai Guzum şi directorul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" - Sergiu Dumitrescu - au avut la dispoziţie toată noaptea pentru a analiza prestaţia celor cinci ansambluri participante.
Pe lângă marele trofeu, vor fi acordate şi premii pentru autenticitate sau popularitate. Premiile vor consta în diplome, cupe şi plachete.
Festivitatea de premiere din această seară va începe la ora 18.00, pentru ca invitaţii de la Huşi să urce pe scenă în jurul orei 21.30.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite