Programul festivalului internaţional de folclor. Vezi ce concerte sunt deseară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce aseară miile de spectatori care au venit la Festivalul de Folclor au putut admira prestaţiile artistice ale ansamblurilor concurente din Italia şi Grecia, în acestă seară, vor putea asista la confruntarea artistică dintre reprezentanţii altor trei ţări.

Este vorba despre "Serdarli Municipality Folk Dance" din Cipru, Ansamblul de dansuri populare „Soroceanca", din Republica Moldova şi Ansamblul folcloric "Kelaptari", care vine tocmai din Georgia.

Juriul condus de Teodor Vasiliu şi compus din Marin Barbu, Ştefan Coman, Mihai Guzum şi directorul Centrului Cultural "Dunărea de Jos", Sergiu Dumitrescu, are şi în acestă seară o misiune destul de dificilă pentru că toate ansamblurile participante s-au prezentat excelent. Membrii juriului au la dispoziţie toată noaptea şi dimineaţa de mâine pentru a decide ansamblul folcloric câştigător al marele trofeu. De asemenea se vor acorda premii şi pentru autenticitate şi popularitate.

A doua seară de concurs se va încheia cu un recital extraordinar al ansamblului "Trandafir de la Moldova", din Huşi.
Organizatorii au pregătit peste 1.500 de scaune, o scenă profesională, sunet perfect şi lumini adecvate. Aseară, toate locurile erau ocupate cu mult înainte de începerea spectacolului.

Este incredibil cât de interesaţi sunt oamenii pentru folclor.Nici la concertul celor de la Holograf nu am văzut atât de multă lume. Este un semn că tradiţiile autentice trebuie mai des promovate", spune preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac.

Concursul din această seară va începe la ora 19.00, pentru ca invitaţii de la Huşi să urce pe scenă în jurul orei 21.30.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite