Festivalul de Folclor, primul “duel”. Grecii s-au întrecut în cântece şi dansuri cu italienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce aseară gălăţenii au venit în număr extrem de mare la Casa de Cultură pentru a vedea o paradă a formaţiilor care vor participa anul acesta la Festivalul Internaţional de Folclor, în această seară, spectatorii sunt aşteptaţi la prima confruntare artistică.

De la ora 19.00, vor urca pe scenă două dintre concurente: "Cultural Dancing Association of Thrakes Komotini - Politistikos Choreftikos Thakon Komotini" din Grecia şi Ansamblul "La Morgia" din Italia.

Ambele trupe au sarcina de a convinge juriul că merită să câştige marele trofeu al festivalului, care la ediţia de anul trecut a fost decernat Ansamblului „Sonhechko" din Ucraina.

Preşedintele juriului acestei importante manifestări culturale este Teodor Vasilescu. Din juriu mai fac parte Marin Barbu, Ştefan Coman, Mihai Guzum şi directorul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" , Sergiu Dumitrescu.
Anul acesta vor intra în concurs cinci ansambluri din străinătate.

Este vorba despre cele două deja menţionate, din Grecia şi Italia, alături de care vor evolua "Serdarli Municipality Folk Dance" din Cipru, Ansamblul de dansuri populare „Soroceanca", de peste Prut şi Ansamblul folcloric "Kelaptari", care vine tocmai din Georgia.

Prima seară de concurs se va încheia cu un spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul "Cununa Carpaţilor" din Bucureşti, ai cărui artişti vor urca pe scenă în jurul orei 20.30.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite