Festival folcloric la Galaţi. Vezi aici programul celor patru zile de spectacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A şasea ediţie a Festivalului de Folclor debutează luni pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Organizatorii au pregătit 1.500 de scaune, o scenă profesională, sunet perfect şi lumini adecvate.

Festivalul Internaţional de Folclor de la Galaţi debutează luni, la ora 19.00, cu o paradă a participanţilor. Anul acesta sunt cinci ansambluri din străinătate, care de altfel vor intra şi în cursa pentru trofeul festivalului.
Este vorba despre Cultural Dancing Association of Thrakes Komotini - Politistikos Choreftikos Thakon Komotini din Grecia, Ansamblul „La Morgia" din Italia, „Serdarli Municipality Folk Dance" din Cipru, Ansamblul de dansuri populare „Soroceanca", de peste Prut şi Ansamblul folcloric „Kelaptari", care vine tocmai din Georgia.
Preşedintele juriului festivalului din acest an este Teodor Vasilescu, iar din juriu mai fac parte Marin Barbu, Ştefan Coman, Mihai Guzum şi Sergiu Dumitrescu.
În prima zi a festivalului vor ajunge pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi câştigătorii trofeului de anul trecut - Ansamblul „Sonhechko" din Ucraina - care va susţine un recital extraordinar începând cu ora 19.00.
Tot în prima zi iubitorii folclorului îi vor vedea la treabă şi pe cei din Ansamblul „Doina Covurluiului", dar şi un recital marca Laura Lavric şi Mioara Velicu.
În a doua zi de festival începe şi concursul: vor urca pe scenă ansamblurile din Grecia şi Italia, pentru ca la final, gălăţenii să poate vedea un spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul „Cununa Carpaţilor" din Bucureşti.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite