Permisul de conducere, necesar ca aerul/Vezi câţi gălăţeni au devenit şoferi de la începutul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţi la proba de traseu.
Candidaţi la proba de traseu.

Numărul gălăţenilor care au reuşit să intre în posesia permisului care le dă dreptul că conducă o maşină în 2011 este mai mare decât cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi, în 2010, numărul celor înscrişi la examene a fost mai mare cu câteva sute.

Permisul de conducere a fost, în 2011, unul dintre cele mai dorite documente de către gălăţeni. Fie că au avut nevoie de carnet pentru a se putea angaja sau a-şi păstra locul de muncă, fie pentru a putea conduce maşina personală, nu mai puţin de 18.183 de gălăţeni care au aspirat la statutul de conducător auto s-au înscris în acest an la examene, faţă de 18.545 în 2010.

Proba teoretică a făcut însă diferenţa, mulţi dintre cei înscrişi dovedind că legislaţia şi regulile nu sunt tocmai uşor de însuşit. În primele nouă luni ale acestui an au intrat la proba de la sală 14.500 de candidaţi (faţă de 15.350 anul trecut), iar dintre aceştia au fost admişi doar jumătate, respectiv 7.366.

Proba practică a fost mai puţin tranşantă, numărul candidaţilor respinşi dintre cei care s-au prezentat fiind de 2.273.

Potrivit statisticii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi, în primele nouă luni ale anului 3.588 de candidaţi la examenele pentru permis au reuşit să îşi ia carnetul, devenind şoferi cu acte în regulă. Numărul este sensibil mai mare decât cel înregistrat anul trecut, când 3.486 de candidaţi au intrat în posesia permisului.
Potrivit statisticii pe nouă luni a Serviciului de Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi, la finele lunii septembrie, în judeţ figurau 164.501 conducători auto.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite