Evaziune cu tauri vii şi izmene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi gălăţeni, soţ şi soţie, au fost chemaţi în justiţie să dea socoteală pentru o „ţeapă" de peste 1.320.000 de lei cauzată statului prin neplata TVA-ului şi a impozitului pe profit.

Procurorii au descoperit că, în perioada ianuarie 2009-martie 2010, Izabela Anişoara Danu, administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încălţămintei efectuate prin standuri, chioşcuri şi pieţe, a înregistrat în contabilitatea societăţii operaţiuni comerciale nereale.

Femeia a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de 640.219 lei prin neplata impozitului pe profit, TVA-ului şi penalităţilor aferente.

Altă firmă, acelaşi scenariu. Sterică Danu, asociat unic şi administrator al unei alte societăţi având ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata a animalelor vii, a realizat operaţiuni comerciale fictive în contabilitatea societăţii în perioada ianuarie 2009-iunie 2010, rezultatul fiind o pagubă de 662.198 lei la bugetul de stat, prin neplata taxelor amintite anterior.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au luat măsura sechestrului asupra bunurilor care aparţin celor doi gălăţeni.
Evazioniştii au fost trimişi în judecată zilele trecute, valoarea extrem de mare a pagubei impunând ca judecarea procesului să se facă la Tribunal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite