Patronul unei firme de construcţii a ţepuit statul cu 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul societăţii, un tecucean în vârstă de 23 de ani, s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru evaziune fiscală. Dacă va fi găsit vinovat în instanţă, el va trebui să achite integral prejudiciul provocat bugetului de stat prin neplata impozitelor.

Vasile D., de 23 de ani, a intrat în vizorul poliţiei, dar şi al Fiscului, după ce nu şi-a plătit dările la stat vreme de aproape un an de zile, cu toate că firma pe care o conducea înregistrase profit. Organele de anchetă au stabilit că tecuceanul, patron al unei firme de construcţii, a făcut, în perioada decembrie 2009 - septembrie 2010, afaceri cu două firme, una din Bacău şi o alta din Braşov, înregistrând cheltuieli fictive pentru care nu a plătit impozit.

"Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului se ridică la suma de 457.612,36 lei, din care 192.336,47 lei cu titlu de impozit pe profit şi 265.275,89 lei cu titlu de TVA de plată", a precizat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.


Vasile D. este în prezent cercetat pentru evaziune fiscală în formă continuată, poliţiştii de la Investigare Fraude vrând să afle dacă acesta are la activ mai multe asemenea fapte. Dacă va fi găsit vinovat, Vasile D. ar putea fi obligat să restituie toate sumele însuşite pe nedrept.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite