Inginerii de la Electrica şi "mica ciupeală"/Vezi cum au ajuns doi angajaţi ai societăţii să dea cu subsemnatul la DNA pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inginerul Marian Dobre a fost reclamat de un poliţist de la Cercetări Penale pentru dare de mită. Foto: Valentin Trufaşu
Inginerul Marian Dobre a fost reclamat de un poliţist de la Cercetări Penale pentru dare de mită. Foto: Valentin Trufaşu

Branşări cu iz penal la Electrica Galaţi. Doi angajaţi societăţii au ajuns la DNA după ce au prestat servicii cu intenţia de a-şi băga bani în propriul buzunar. Unul dintre ei a şi primit o pedeapsă cu suspendare şi lucrează pentru acelaşi furnizor de electricitate.

Găsirea unui specialist care să facă planul de branşare a unei locuinţe la reţeaua de electricitate, care să execute şi lucrarea şi care să ceară şi un preţ cât de cât rezonabil este de multe ori un lucru destul de greu de realizat. Doi gălăţeni care au încercat să cadă la înţelegere cu ingineri ai Electrica crezând că astfel vor obţine maximum de servicii cu minimum de cheltuieli au ajuns să se plângă la DNA, acuzându-i pe specialişti că le-au cerut mai mult decât ar fi făcut lucrările.

Cea mai recentă sesizare a venit din partea unui gălăţean, care l-a reclamat pe inginerul Georgel Ştefu (47 ani) că i-ar fi cerut 3.000 de lei pentru o lucrare care de fapt valora 1.400 de lei.

„Pentru diferenţa de bani, angajatul societăţii presta lucrări care nu erau reflectate în documentaţia tehnică. El propunea întocmirea devizelor pe sume mai mici decât costul real al lucrărilor, condiţionând în schimb efectuarea lucrărilor doar de către el", precizează Nicuşor Pletea, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Teritorial Galaţi.

Inginerul Georgel Ştefu, cu o vechime de circa 20 de ani în cadrul societăţii de furnizare a electricităţii, a fost iniţial reţinut pentru luare de mită, dar magistraţii au decis ca acesta să fie cercetat în libertate, sub interdicţia de a nu părăsi localitatea.

Compania îl apără


Conducerea Electrica Galaţi urmăreşte cursul anchetei.

"Sunt surpris, îl ştiu un om integru, deosebit, cu o mare experienţă. Probabil a vrut să ajute şi s-a ajuns aici dintr-o neînţelegere. Oricum, aştept să văd acuzaţiile pentru a putea lua măsuri administrative", ne-a declarat Iulian Aramă, directorul Electrica Galaţi.

Reclamaţia la adresa inginerului Ştefu vine la mai puţin de un an de la o altă sesizare, care l-a vizat pe un alt inginer al Electrica. Marian Dobre (51 ani) a fost prins în flagrant după ce un poliţist l-a acuzat că i-a cerut 400 de lei pentru rebranşarea locuinţei la reţea.

Dobre a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi lucrează în continuare în cadrul Electrica, dar nu mai are atribuţii pe linia lucrului cu publicul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite