Un gălăţean a aruncat în aer blocul în care locuia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bubuitură puternică le-a tulburat somnul locatarilor de pe strada Caiselor. Un locatar a încercat, cu ajutorul unui chibrit, să afle de ce butelia de gaz nu funcționează. Micro 40 a fost zguduit, sâmbătă seara, de o explozie puternică provocată de pierderile de gaz din butelia unui locatar al blocului A3, Stănică Nicoară (60 de ani).

Omul a simţit miros de gaz în garsonieră şi a încercat să depisteze de unde provenea. Neinspirat, a aprins un băţ de chibrit, moment în care s-a produs deflagraţia.

„ Am aprins chibritul ca să văd de unde vine mirosul și am auzit o bubuitură. Nu-mi mai amintesc nimic", spune Nicoară, care a fost dus la spital cu arsuri grave pe jumătate din suprafața corpului. Paul Bubulac, un vecin care îl ajuta să dezlege „misterul buteliei", a fost proiectat la o distanță de doi metri, în ușa vecinei. Şi el a fost internat cu arsuri și multiple tăieturi de la așchiile ușii în care a fost proiectat.

FOTOGALERIE

Click pe colaj pentru a vedea cum arăta blocul după explozie

image


Potrivit pompierilor care au anchetat incidentul, scurgerea de gaze a provenit dintr-un furtun defect.

„Prima dată am fost chemați la ora 19 de către o vecină care ne-a semnalat un miros de gaze. Atunci, proprietarul a scos afară butelia și a golit-o. Am plecat, dar am fost chemați două ore mai târziu. Explodase o altă butelie, conectată la același furtun de aragaz, defect ", a declarat lt. colonel Gabriel Rângheanu, din cadrul ISU Galați.

Vecini îngroziţi

„A fost ca un cutremur, tremura și carnea de pe mine. Eram în stație și am rupt-o la fugă spre casă", spune Sanda Budescu, o locatară din blocul afectat.
13 oameni de la scara respectivă s-au pomenit, într-o fracțiune de secundă, cu ușile dărâmate sau deformate.

„Băiatul meu, care dormea, a căzut din pat. Eu eram afară și am alergat repede sub geam să-i spun să nu se miște de acolo", povestește Ana Crețu, o altă vecină. Femeia crede că nenorocirea putea fi evitată dacă pompierii ar fi urcat la apartamentul cu pricina să facă verificări.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite