Investiţie impresionată: 90 de milioane de euro pentru şoselele gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumurile judeţului Galaţi vor intra în perioada următoare într-un amplu şi fără precedent proces de modernizare. Suma care va fi investită se ridică la circa 90 de milioane de euro, iar licitaţia este în faza desemnării constructorului şoselelor.

Conform proiectului, două drumuri judeţene şi mai multe drumuri comunale şi săteşti din 17 localităţi rurale gălăţene vor fi refăcute în următorii doi ani cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).


Pe lista priorităţilor se află trei sectoare de drum de pe DJ 251 Galaţi-Tecuci, două tronsoane de pe DJ 253 Cudalbi-Băleni şi porţiuni de drum comunal şi sătesc de pe raza comunelor Barcea, Brăhăşeşti, Cudalbi, Ghidigeni, Cavadineşti, Drăgăneşti, Nicoreşti, Tuluceşti, Cerţeşti, Matca, Movileni, Gohor, Rediu, Bălăşeşti, Corni, Griviţa şi Independenţa.


Trebuie menţionat faptul că pe amintitele şosele s-au refăcut deja mai multe tronsoane, în baza altor proiecte, şi în ultimii trei ani.
În total, covorul asfaltic va fi refăcut, prin noul proiect, pe o lungime de 161,34 de kilometri, iar odată cu el vor fi reabilitate şi podurile şi podeţele aferente. Afacerea va costa 200 milioane de lei, la care se adaugă TVA.


Brăila, la pachet cu Galaţiul


Numele firmei care va face lucrările urmează să fie anunţat până la jumătatea lunii august. Câştigătorul va primi, la pachet, şi lucrări de asfaltare în judeţul Brăila, în valoare de 178,6 milioane de lei. În judeţul vecin se vor reasfalta 161,32 de kilometri de şosele.
În total, firma căreia îi va fi atribuit contractul pentru zona Galaţi-Brăila va primi 377,9 milioane de lei, adică aproape 90 de milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite