Procurorii DNA au început ancheta în cazul apartamentelor CJ vândute la preţ de nimic judecătorilor şi funcţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionari de la Consiliul Judeţului Galaţi au fost deja audiaţi în dosarul privind apartamentele de serviciu ale instituţiei. Chiriaşii susţin că se fac presiuni asupra lor ca să accepte preţuri mai mari altminteri riscând să fie concediaţi.

Decizia Judecătoriei Galaţi privind cele 37 de apartamente de serviciu care ar urma să fie vândute mai multor magistraţi precum şi unor funcţionari de la Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi la preţuri derizorii, între 152 şi 17.000 de lei, a intrat în atenţia procurorilor anticorupţie.

DNA a audiat deja mai multe persoane implicate în acest caz, iar ancheta va continua şi în perioada următoare pentru a se stabili cum s-a putut ajunge la o asemenea situaţie. Reprezentanţii instituţiei au refuzat să ofere mai multe informaţii în legătură cu derularea anchetei.

"În conformitate cu articolul 12 din legea 544/2001, informaţiile privind eventualele acte procedurale efectuate în contextul instrumentării unor dosare penale nu sunt date din sfera informaţiilor publice", ne-au precizat reprezentanţii Biroului de Informaţii Publice din cadrul DNA.

Consiliul Judeţului Galaţi a cerut ca preţul apartamentelor de la blocurile Delta, L, B4, A16, V2, V3 şi V5 din Galaţi să fie indexate măcar cu rata inflaţiei, însă Judecătoria Galaţi a respins contestaţia instituţiei pe motiv că este nefondată, în opinia judecătorilor vânzarea la valoarea de inventar fiind corectă .

Asta în condiţiile în care procese similare din ţară s-au finalizat cu obligarea chiriaşilor la plata unor preţuri apropiate de cele ale pieţei imobiliare.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite