Firmă fantomă în ghetoul Galaţiului. Afaceri de milioane de euro într-o garsonieră părăsită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii unei societăţi gălăţene sunt anchetaţi de DNA după ce au înşelat statul cu două milioane de lei. Sediul firmei, care figurează în centrul ghetoului din Micro 19, nu există în realitate. În locaţia respectivă s-au derulat afaceri de peste şapte milioane de lei în doi ani de zile.

Dacă citeşti pe net ce dotare spune că are firma gălăţeană ALNASEN SRL rămâi impresionat. Staţie de sortare cu buncăre de separare sau pupitru de comandă electronic şi set de separare sorturi sunt denumiri care duc cu gândul la un şantier gigant sau la o firmă specializată în construcţii.

Sediul din ghetou

În realitate, însă, toate cele enumerate mai sus nu prea sunt de găsit. La sediul declarat al firmei descoperi de fapt doar o garsonieră încuiată.

Conform actelor, ALNASEN SRL are sediul în Micro 19, bloc G2. Mai exact în inima ghetoului Galaţiului. Ca să ajungi acolo trebuie să parchezi maşina la câteva străzi distanţă - că să nu fie spartă sau avariată - şi apoi să-şi croieşti drum prin gunoaiele şi resturile de tot felul care duhnesc.

Imediat ce te obişnuieşti cu mizeria incredibilă, observi că viaţa de la G-uri are câteva coordonate simple, dar clare. Sărăcie dusă la extrem, mizerie, focare de infecţie şi romi care stau la umbră în faţa blocului, supraveghindu-şi puradeii care se joacă în gunoaie.

În blocul G2, care arată ca după bombardament, dar cu zeci de antene parabolice la ferestrele fără geam, încercăm să dăm de sediul firmei care impresionează în spaţiul virtual. În spatele uşii metalice nu este, însă, nimeni.

Vecinii ştiu doar că garsoniera cu pricina (unde se rulează anual milioane de euro), aparţine unei bătrâne, care vine pe acolo la 2-3 luni. Din când în când, mai vine poştăriţa, cu plicuri şi facturi pe numele unei firme.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite