Plăţi „cu cântec” la Tg. Bujor. Există suspiciunea unei finanţări pentru calamităţi inventate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul lunii august, oraşul Târgu Bujor a primit, din partea Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, o sumă generoasă pentru „înlăturarea efectelor unor fenomene meteorologice periculoase (decolmatarea şanţurilor si podeţelor)". Plata s-a făcut printr-o hotărâre aprobată de CJ la sfârşitul lunii iulie.

Singura problemă este, însă, că locuitorii din Târgu-Bujor nu îşi amintesc însă de niciun fenomen meteo extrem în ultimele luni, care să fi provocat pagube în oraş. „În ultimele 2 luni n-am avut în oraş nicio ploaie cu spume care să astupe şanţurile şi să rupă podurile", ne-a declarat localnicul Ion Popa.

Contactat de noi, primarul Ştefan Arfire susţine exact contrariul. „Pe 12 iulie 2011 am avut o ploaie torenţială. Au căzut în câteva minute 75 de litri de precipitaţii pe metru pătrat. Toată zgura de pe străzile secundare s-a dus în şanţurile pe care le desfundasem cu o săptămână înainte. O să avem probleme pe viitor cu canalizarea din oraş pentru că o parte din zgură s-a dus acolo", ne-a declarat edilul.

Conducerea CJ Galaţi ne-a precizat că cei 385.000 de lei au fost alocaţi din fondul de rezervă al instituţiei pe baza unui act de constatare a pagubelor realizat de o comisie de la Tg. Bujor.

Alţi 171.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru înlăturarea efectelor unor „fenomene meteorologice periculoase" în localităţile Corod, Oancea şi Suhurlui.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite