Gong final la Festival Internaţional de Folclor de la Galaţi. Georgia a câştigat marele trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au deliberat îndelung, membrii juriului Festivalului Internaţional de Folcor de la Galaţi au căzut de acord că marele trofeu trebuie să meargă în acest an în Georgia, la membrii ansamblului Folcloric "Keleptari".

Artiştii au urcat aseară pe scenă, în aplauzele unui public entuziasmat de evoluţia lor din seara precedentă.

Organziatorii au mai acordat aseară premiul întâi trupei "Cultural Dancing Association of Thrakes Komotini - Politistikos Choreftikos Thakon Komotini din Grecia, premiul al doilea Ansamblului "Serdarli Municipality Folk Dance" din Cipru şi premiul al treilea Ansamblului "La Morgia" din Italia.

Şi pentru ca toată lumea să fie mulţumită şi să nu plece nimeni supărat de la Galaţi, gazdele au acordat şi două premii speciale. Este vorba despre premiul preşedintelui Euroregiunii "Dunărea de Jos" pentru diversitatea programului prezentat, care a ajuns la ansamblul "Soroceanca" din Republica Moldova şi premiul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" pentru cea mai expresivă pereche din festival - Teona şi Keleptrishvili - ambii membri ai Ansamblului Folcloric "Keleptari" din Georgia.

Publicul a putut aplauda încă o dată toate trupele invitate din strănătate, care au urcat încă o dată aseară pe scenă pentru câte o evoluţie de 15 minute. De asemenea, a urcat pe scenă şi Ansamblul "Trandafir de la Moldova" din Huşi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite