Şantier perpetuu în Galaţi: noul complex Ţiglina e doar îngheţat, nu mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin aşa afirmă reprezentanţii proprietarului, care dezmint că ar exista nereguli în privinţa autorizaţiilor de construcţie. Totuşi, fostul arhitect-şef al Galaţiului a demisionat tocmai din cauza controverselor legate de realizarea acestui proiect.

De peste doi ani, circulaţia între străzile Saturn şi Regiment 11 Siret, pe străduţa din faţa cinematografului din Ţiglina I, este blocată de o organizare de şantier abandonată.

Această stradă prelua o parte din traficul pe strada Brăilei, cea mai aglomerată arteră din oraş.

Proiectantul lucrării spune că lucrările vor fi reluate la primăvară, însă autorităţile afirmă că sunt probleme cu proiectul.

image


S-a blocat o stradă

Scandalul între Primărie şi firma „Metex" a izbucnit în momentul în care fostul arhitect-şef al Galaţiului, Florentina Iugan, a scos la iveală un raport care conţine o serie de ilegalităţi.

Se pare că proiectul a fost modificat după ce a fost aprobat de fostul arhitect-şef şi înainte ca hotărârea CLM să fie depusă la Prefectură, pentru validare.


„În locul a două terenuri concesionate în prelungirea terenului deţinut de Metex, unul până la marginea vechiului trotuar al străduţei care trece prin faţa cinematografului şi altul care să treacă prin părculeţul dintre complex şi strada Brăilei, a fost dat spre validare de fapt un singur teren, care se întinde de la proprietatea Metex spre părculeţ ocupând 250 metri din stradă. Dosarul acela a ajuns în curtea Direcţiei Juridice din Primărie. Ei trebuie să se ocupe", ne-a declarat Aurelian Constantin, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe a Consiliui Local.

  Astfel va arăta supermarketul Ţiglina ( foto: arhitect Dan Ujeucă)

image


În replică, arhitectul Dan Ujeucă, proiectantul viitorului supermarket din Ţiglina 1, ne-a declarat că această construcţie se opreşte la limita parcajului: „Nici străduţa, nici spaţiul verde nu vor fi afectate. În memoriu noi am menţionat că la terminarea construcţiei se va reabilita breteaua de legătură dintre străzile Saturn şi Regiment 11 Siret. Trebuie să înţelegeţi că un şantier afectează temporar strada, dar ca să ajungi la mai bine trebuie să treci prin un pic mai rău. Altfel nu se poate".


Lucrările se vor relua

Arhitectul Dan Ujeucă declară că nu sunt niciun fel de probleme cu autorizaţia de construcţie, iar lucrările la viitorul supermarket din Ţiglina  vor începe în scurt timp.

„Criza ne-a făcut să oprim o vreme lucrările. Construcţia nu este abandonată. Probabil, că din luna martie vom începe lucrările. Nu avem niciun fel de probleme cu autorizaţia de construcţie", spune arhitectul Ujeucă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite