Plopii de pe drumul către Tecuci, ciuntiţi. Copacii uscaţi au rămas în picioare, iar cei buni de cherestea au fost tăiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele săptămâni, gălăţenii care circulă pe şoseaua dintre Galaţi şi Tecuci (prin Schela-Pechea) au constatat cu stupoare că o bună parte din plopii plantaţi pe marginea şoselei au fost tăiaţi.

Nu ar fi fost nicio problemă dacă operaţiunea de tăiere s-ar fi realizat unitar, ştiindu-se că în cazul unor accidente de maşină contactul cu arborii se dovedeşte de cele mai multe ori letal pentru şoferi.
Necazul este că au fost tăiaţi doar plopii sănătoşi şi buni de transformaţi în cherestea, în timp ce copacii putreziţi sau noduroşi, care chiar sunt un pericol pentru trafic, au scăpat neatinşi.
Operaţiunea a fost autorizată de Consiliul Judeţului Galaţi şi supervizată de Direcţia Silvică, dar se pare că nu decurge aşa cum trebuie.
„Nu mi se pare deloc normal ce se întâmplă. Abia acum ne-am trezit şi noi să tăiem copacii de pe marginea şoselelor, lucru care în Occident s-a realizat de zeci de ani şi nici banalitatea asta nu ştim să o facem bine până la capăt. Nu înţeleg de ce au fost lăsaţi cei bătrâni sau putreziţi şi au fost tăiaţi doar cei mai tineri. Mi se pare o prostie", şi-a exprimat nemulţumirea Toader Chirilă, şofer.

CJ spune că e legal
Consiliul Judeţului consideră însă că operaţiunea se desfăşoară cât se poate de normal şi de legal.
„Acţiunea de tăiere a acestor pomi se realizează în baza unui contract cu o societate comercială care plăteşte Consiliului Judeţului Galaţi o cotă parte din valorificarea lemnului. Operaţiunea de tăiere se realizează doar după ce copacii sunt însemnaţi de reprezentanţii Direcţiei Silvice. Tendinţa este de rărire a pomilor de pe marginea drumurilor cel puţin din 50 în 50 de metri", ne-a declarat Daniel Mihalaşcu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite