Sporurile angajaţilor CJ, legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Galaţi a stabilit la sfârşitul săptămânii trecute că toţi cei 206 angajaţi ai instituţiei au primit în mod legal sporuri totalizând 3,6 milioane de lei. "Hotărârea instanţei este definitivă şi ea consfinţeşte faptul că sporurile au fost acordate în baza legii", ne-a declarat Lăcrămioara Stavire, avocatul CJ.

Camera de Conturi imputase banii fostei şi actualei conduceri a CJ pe motiv că sporurile au fost date pe baza unor reglementări abrogate între timp.
Şi sindicatul salariaţilor Consiliului Judeţean a deschis un proces deoarece conducerea forului deliberativ judeţean suspendase Contractul Colectiv de Muncă şi demarase procedurile de recuperare a banilor încasaţi în perioada 2008-2009.
Printrele sporurile încasate de funcţionarii publici se numără sporul de fidelitate, sporul de dispozitiv, norma de reprezentare („bani pentru haine") şi sporul de mobilitate. Cele mai substanţiale sporuri sunt sporul de dispozitiv şi sporul de mobilitate şi confidenţialitate pentru care se acordă câte 25% din salariul de bază, dar şi sporul pentru utilizarea calculatorului (15%) şi sporul de condiţii periculoase (10% din salariu).
Conducerea CJ Galaţi a susţinut în instanţă că sporurile s-au acordat în baza Contractului colectiv de muncă negociat cu sindicatul, iar documentul a fost avizat ulterior şi de prefect.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite