S-a întors lumea pe dos! Elevii chiulangii sunt protejaţi de directorii de şcoli din Galaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii îi găsesc pe elevi prin baruri în timpul orelor
Poliţiştii îi găsesc pe elevi prin baruri în timpul orelor

De teamă să nu rămână fără elevi, şi implicit fără finanţarea venită de la Ministerul Educaţiei, tot mai mulţi directori de unităţi şcolare se gândesc de trei ori atunci când semnează avertismente, dar mai ales exmatriculări de elevi.

În tot acest timp, cataloagele sunt pline cu absenţe. „E adevărat, n-am ce face, dacă aşa e legea, sunt nevoită să pun în cumpănă astfel de sancţiuni. Eu prefer disciplina şi ordinea, dar nici să risc finanţarea nu pot. Oricum, eu mă întreb şi îi întreb pe cei care au făcut legea: ce facem cu aceşti copii după ce-i exmatriculăm? N-ar trebui oare reînfiinţate şcolile de corecţie", spune directorul Liceului de Marina din Galaţi, Maria Bleoancă. De la începutul anului şcolar au fost exmatriculaţi doar doi elevi. Tot doi elevi au fost mutaţi disciplinar pentru că nu veneau deloc la şcoală.

Maria Bleoancă se plânge şi de faptul că părinţii lasă toată educaţia în seama personalului didactic, refuzând de multe ori să vină la şcoală chiar şi când sunt chemaţi să constate abaterile odraslelor lor.

Campionul absenţelor din acest prim semestru şcolar este de departe Liceul Metalurgic. Cu 13.300 de absenţe în doar 29 de zile de şcoală, conducerea Liceului ar fi trebuit să aibă zeci de sancţiuni înregistrate.

„Nu avem ce face, este vorba despre copii care n-au venit o singură oră la şcoală şi au acumulat sute de absenţe. Nu avem ce să le facem, sunt neşcolarizaţi, dar rămân în evidenţele noastre", spune directorul Liceului Metalurgic, Ionel Hăulică. Acesta a semnat până acum o singură exmatriculare.

Şi conducerea Inspectoratului Şcolar crede că directorii nu prea au curajul de a tăia în „carne vie" şi le recomandă să fie mai intransigenţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite