Chelu, afaceristul implicat în dosarul Fătuloiu a fost jefuit! I s-a furat o armă de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puşca sustrasă din casa miliardarului gălăţean este un model special, care poate lovi o ţintă aflată la doi kilometri distanţă. Arma furată este declarată în acte ca fiind de vânătoare, dar poate fi lejer folosită la un asasinat la comandă, iar în unele state este în dotarea armatei.

Hoţii au acţionat chirurgical. Ei au intrat în casa aparţinând lui Cătălin Chelu din Galaţi, unde locuieşte Cezar Râmar, tatăl său vitreg, au tăiat cele trei lacăte de la dulapul metalic cu arme cu un instrument (încă neidentificat) asemănător laserului şi au furat trei arme.

Alarmant este că una dintre armele ajunse pe străzi este o puşcă de mare precizie împreună cu muniţia aferentă (60 de gloanţe).

Armă pentru asasini

Se pare că spărgătorii au acţionat „la pont" şi că deţineau informaţii că tatăl vitreg al omului de afaceri era plecat în Republica Moldova. Ei au acţionat fără să fie deranjaţi de nimeni, deoarece nu era nimeni acasă, iar sistemul de alarmă nu era activat.

Valoarea bunurilor furate s-ar ridica la circa 5.000 de euro. Îngrijorător este că una dintre arme este dotată cu o lunetă care are o precizie de doi kilometri, putând fi uşor folosită şi la asasinate la comandă dacă ar cădea în mâinile unor grupări criminale. Potrivit unor informaţii încă neconfirmate, modelul respectiv se află în unele ţări în dotarea standard a armatei.

Până la acest moment autorii furtului nu au fost identificaţi.„S-a reclamat furtul a două arme de vânătoare, a unui pistol cu bile şi unui pistol cu aer comprimat, a muniţiei aferente, dar şi a unor bijuterii şi bunuri în valoare de 2.500 de lei. Dosarul se află în lucru", ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Interesant de amintit este că şi BMW-ul X6 aparţinând lui Chelu a fost spart de două ori în faţa aceleiaşi locuinţe din Galaţi de unde au fost furate armele. Aceeaşi soartă a avut-o şi un autoturism Audi A8, dar ca şi în cazul furtului armelor de vânătoare, hoţii nu au fost prinşi.

Chelu deţine câteva zeci de firme din România, printre care şi societăţile de investiţii financiare, numărându-se şi printre cei mai mari proprietari de spații comerciale din Galaţi.

Omul de afaceri este judecat în prezent de Tribunalul Bucureşti pentru corupţie, fiind acuzat că ar fi încercat mituirea cu un milion de euro a fostului secretar de stat în MAI, chestorul Dan Fătuloiu, pentru oprirea cercetărilor în dosarele penale în care era anchetat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite