Călătoria cu trenul, un pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disponibilizările succesive de personal au creat condiţii pentru producerea unor accidente grave pe calea ferată. "Eficientizarea" activităţii CFR a redus numărul angajaţilor cu mult sub necesarul de personal pentru controlul şi mentenanţa infrastructurii feroviare.

Regionala CFR Galaţi se confruntă cu probleme mari în ceea ce priveşte personalul. Lucrătorii la calea ferată efectuează mii de ore suplimentare pentru a compensa lipsa colegilor concediaţi, însă tot nu reuşesc să facă faţă.
Circulaţia feroviară este pusă în pericol zilnic pentru că nu există bani nici pentru reabilitarea infrastructurii feroviare. În luna august 2011 peste 1.000 de ceferişti şi-au pierdut locurile de muncă, dintre care 83 de la CFR Călători Galaţi.
"De fiecare dată se dau afară oameni, dar singurul efect este acela că este îngreunată munca celor care rămân. Dacă vor sa facă ceva, trebuie să umble la management pentru că acolo este problema. Dacă nu se investeşte în calea ferată, ajungem să circulăm cu 50 de kilometri pe oră, cum se întâmplă acum. Nu poţi să te bazezi doar pe ce încasezi de la CFR Călători", ne-a declarat Nicolae Grigore, lider de sindicat la SC Electrificare SA, societate de la care au fost date afară 100 de persoane.
Motivaţia administraţiei CFR este aceeaşi de fiecare dată: pierderile suferite de companie.
Concedierile ar urma să mai reducă din pierderile de un milion de lei acumulate în 2010. S-a demonstrat însă că măsura nu ar rentabiliza cele 96 de secţii de circulaţie care au înregistrat pierderi în activitatea de exploatare în 2010, ci doar ar pune nejustificat în pericol siguranţa călătorilor.
"De la CFR Călători au fost concediate 150 de persoane. O parte sunt de la TESA, iar cealaltă parte de la exploatare. Ce pot să spun ? Trebuie să ne descurcăm...", ne-a declarat Ecaterina Pricope, directorul CFR Călători, regionala Muntenia.
Disponibilizările preconizate să aibă loc la CFR Infrastructură în perioada următoare nu fac decât să mărească riscul producerii unor accidente pe calea ferată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite