Măsuri pentru conservarea clădirilor de patrimoniu din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parfumul şi farmecul târgului Galaţilor, din secolele XVIII-XIX, au fost distruse odată cu trecerea timpului. Treptat, le-au luat locul construcţii cu o arhitectură îndoielnică, stridente în peisajul urban, care desăvârşesc prostul gust în materie. Clădirile de patrimoniu se află în aceeaşi situaţie din 1989 sau poate chiar mai rău

Pentru a stopa acest fenomen, Primăria Galaţi a decis să ia o serie de reguli stricte pentru conservarea clădirilor cu valoare istorică, dar şi pentru Faleză, care s-a dezvoltat până acum absolut haotic.

„Este în execuţie un Plan de Urbanism Zonal pentru zone protejate. Primăria şi-a asumat aceasta. Este şi pe lege, este şi important ca orice oraş modern să aibă un astfel de PUZ pentru zonele istorice. Se lucrează şi la un PUZ pentru Faleza Dunării. Cred că cel târziu în prima parte a anului viitor vor fi finalizate", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

În paralel cu realizarea Planului de Urbanism General, se desfăşoară şi un alt lucru foarte important, care s-a întârziat foarte mult la Galaţi: Registrul spaţiilor verzi.

„Acesta va fi finalizat în prima parte a anului viitor, după ce se va identifica atât spaţiul verde existent, cât şi noi spaţii care ar putea fi transformate în spaţii verzi", a spus Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite