Sute de ceasuri contrafăcute au fost confiscate la Vama Oancea/Vezi cât ar fi valorat produsele dacă ar fi fost originale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

240 de ceasuri marca Atlantic, încuietori pentru brăţări de ceas şi 320 de baterii au fost găsite în bagajele unui tânăr basarabean care dorea să ajungă în Turcia.

Valeriy B., de 28 de ani, cetăţean basarabean, a ajuns în punctul de trecere a frontierei de la Oancea în joi seara, la bordul unui microbuz care făcea curse pe ruta Republica Moldova - Turcia. Tânărul le-a spus vameşilor că transporta mai multe ceasuri foarte scumpe, motiv pentru care oamenii legii au trecut la verificarea bagajelor în amănunt.

Ei au descoperit că tânărul transporta un veritabil „arsenal" de ceasuri şi accesorii: 240 de ceasuri Atlantic, dezasamblate, a căror valoare de piaţă este de circa 240.000 de lei, 13 încuietori pentru brăţări de ceas „CARTIER", 170 de baterii de ceas „MAXELL" şi 150 de baterii de ceas „SONY".

Întrucât există suspiciunea că ceasurile să fie contrafăcute, inspectorii vamali împreuna cu reprezentanţi ai SSOVMA - compartimentul „Drepturi de proprietate intelectualã" din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi au luat măsura reţinerii bunurilor în vederea verificării autenticităţii acestora, notificând în acest scop titularii mărcilor respective.

„Aceste măsuri au fost luate în conformitate cu prevederile REGULAMENTULUI (CE) nr. 1383/2003 AL CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE, privind intervenţia autorităţilor vamale împotriva mărfurilor suspectate de a aduce atingere anumitor drepturi de proprietate intelectuală, precum şi măsurile care trebuie aplicate mărfurilor care aduc atingere anumitor drepturi de proprietate intelectuală", a declarat Sorin Camil Niţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite