Atenţie cum îţi alegi cauciucurile de iarnă!/Vezi ce recomandă poliţiştii pentru a evita amenzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verificaţi cu atenţie cauciucurile înainte de a le cumpăra!
Verificaţi cu atenţie cauciucurile înainte de a le cumpăra!

Oficial, de la 1 noiembrie, echiparea maşinilor cu cauciucuri de iarnă este obligatorie. Poliţiştii gălăţeni spun însă că nu vor da amenzi şoferilor care nu au maşini dotate cu astfel de anvelope dacă nu este zăpadă sau polei.

Zilele acestea, posesorii de maşini care nu au cauciucuri de iarnă sunt în febra achiziţionării unor astfel de anvelope pentru a nu fi prinşi in offside după data de 1 noiembrie. Cum mulţi preferă să cheltuie mai puţini bani pe cauciucuri second-hand, poliţiştii de la Serviciul Rutier Galaţi le atrag atenţia să fie atenţi la caracteristicile anvelopelor, deoarece nu toate îndeplinesc cerinţele trasate de directivele europene în materie.

„Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile: M+S, M.S.MS sau M&S.Trebuie să îndeplinească aceste cerinţe şi cauciucurile all seasons", precizează subinspectorul Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cei care merg cu maşinile neechipate cu cauciucuri de iarnă în condiţiile în care şoseaua este acoperită cu zăpadă sau polei, precum şi şoferii veghiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 3,5 tone precum şi cei ai autoutilitarelor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune care nu au cauciucuri de iarnă ori alte echipamente omologate pe roţile axei de tracţiune riscă să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 603 şi 1430 lei şi reţinerea cerificatelor de înmatriculare.

Cu toate acestea, din zona Poliţiei Rutiere, o veste bună pentru şoferi este că oamenii legii nu vor da amenzi în trafic decât atuni când în condiţii de zăpadă sau polei depistează maşini neechipate cu cauciucuri de iarnă.

„De exemplu, daca prognoza meteo arată, pe două sau trei zile că vremea este însorită, fără precipitaţii, omul poate circula cu maşina fără cauciucuri de iarnă, fără să rişte nimic", asigură Aurelian Ropotan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite