Pensionarii gălăţeni „se tratează” de criză cu împrumuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facturile la utilităţi şi întreţinere apasă greu pe umerii pensionarilor gălăţeni. După o viaţă de muncă, mii de vârstnici au ajuns să trăiască la limita de jos a sărăciei, cu „ajutorul" Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.

Ana Penciu ( 72 de ani) este o clientă fidelă a Casei de Ajutor Reciproc. Aproape în fiecare an, femeia solicită un împrumut. Banii sunt pentru diverse necesităţi precum plata întreţinerii, medicamente, mâncare.
„De 20 de ani fac credite la Casa de Ajutor. Am fost mereu promtă, am achitat la termen şi nu am rămas cu restanţe. Am o pensie de aproape 1.000 de lei. Cheltuieli sunt foarte multe şi banii nu ajung niciodată. Am făcut un împrumut de 4.500 lei. Vreau să-mi repar dantura. Eu vreau să am banul meu. Nu-mi place să apelez la copii", ne-a spus doamna Ana.
Ionel Hâncu, preşedintele CARP Galaţi, susţine că majoritatea cererilor de împrumut sunt pentru nevoi care nu suferă amânare, precum medicamente, tratamente, operaţii, plata întreţinerii, taxe si impozite.
Cheltuielile sunt mai mari decât pensiile pe care le aduce poştaşul. Mulţi sunt bolnavi, au pensia mică, iar banii nu le ajung nici pentru mâncare", spune acesta.
Pe primele şapte luni ale acestui an, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor s-au înregistrat 9.368 împrumuturi, în valoare totală de 18.183.880 lei. În luna august au fost acordate 711 de împuturi în sumă totală de 1.411.120 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite