Mahalaua din Anghel Saligny, dată sistematic la o parte de pe lista de investiţii a Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce altă străzi din Galaţi beneficiază de fonduri pentru canalizare şi asfaltare, mahalaua cuprinsă între străzile Argeş şi Prelungirea Brăilei nu va avea un astfel de "lux" în viitorul apropiat.

Gălăţenii care locuiesc pe strada fără canalizare şi asfalt nu se vor putea bucura prea curând de aceste utilităţi, în timp ce alţi locuitori ai oraşului din zone precum Valea Oraşului, Traian Nord sau cei care îşi au domiciliile pe arterele cuprinse în programul ISPA pot spera la străzi civilizate, graţie creditului de 14,5 milioane de euro contractat de Primărie în vara acestui an.

Deşi 29 de străzi din municipiul Galaţi vor beneficia de aceste fonduri, niciun leu nu le va face viaţa mai uşoară, cel puţin în acest an, locuitorilor de pe Anghel Saligny.

„Această porţiune a străzii Anghel Saligny este o prioritate, dar nu este cuprinsă în planul de investiţii pe 2011", s-a rezumat la a ne explica viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco.

Pe de altă parte, autorităţile au anunţat că vor folosi o parte a creditului, respectiv şapte milioane de lei, pentru amenjarea Parcului Industrial. Acolo a fost proiectată realizarea unui drum de acces, extinderea conductei de apă şi alimentarea cu energie electrică.

În Galaţi sunt 43 de străzi fără canalizare

În situaţia gălăţenilor care locuiesc pe strada Anghel Saligny, în porţiunea cuprinsă între prelungirea Brăilei şi strada Argeş, sunt şi alte mii de locuitori ai urbei care nu au unde să îşi arunce apa menajeră şi care au WC-uti săpate în fundul curţilor.

Potrivit informaţiilor oferite de directorul tehnic al SC Apă Canal, Niţă Podaru, dintre cele 416 străzi câte sunt în municipiul Galaţi, 43 nu au reţea de canalizare. Ironia face ca aproape jumătate dintre acestea să fie chiar în centrul oraşului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite