Alege simbolul oraşului Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intră pe www.adevarul.ro, secţiunea locală de Galaţi sau pe pagina de Facebook a ADS şi votează locul, clădirea sau monumentul care consideri că trebuie să reprezinte oraşul. „Adevărul" te invită să te alături campaniei pentru desemnarea simbolului oraşului tău. Votează!

Campania „Alege simbolul Galaţiului", demarată de cotidianul Adevărul, se bucură de un mare succes în rândul cititorilor săi. Peste 4.000 de gălăţeni şi-au exprimat opinia şi au votat pe site-ul ziarului (galati.adevarul.ro), dar şi pe adresa de Facebook a acestuia, imaginea care poate reprezenta cel mai bine, într-o carte poştală, oraşul de la malul Dunării.
Dacă la sfârşitul săptămânii trecute Biserica Precista era preferata publicului, ocupând primul loc în topul simbolurilor propuse de noi, weekend-ul a adus schimbări în clasament. Duminică, la orele prânzului, primul loc era ocupat de Palatul Prefecturii (32,61%), urmat de Biserica Precista (17,39%) şi Universitatea „Dunărea de Jos" (12,26%).
Cât despre preferinţele gălăţenilor exprimate pe adresa de Facebook a ziarului, pe primul loc se află Universitatea „Dunărea de Jos", care este urmată de Biserica Precista şi Teatrul Dramatic „Fani Tardini".
Cititorii cotidianului Adevărul au venit cu noi propuneri de simboluri pentru oraşul Galaţi, printre care se numără Casa memorială „Al.I.Cuza", Catedrala Arhiepiscopală, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Parcul municipal „Mihai Eminescu", precum şi Grădina Publică.
Casa Memorială „Al.I.Cuza"
Pentru că se află pe primul loc în topul propunerilor cititorilor, Adevărul vă prezintă o scurtă istorie a Muzeului „Alexandru .Ioan Cuza".
Casa memorială este ridicată pe locul pe care s-a aflat casa parintească a fostului pârcălab de Galaţi. Acolo a locuit împreună cu soţia sa, Elena. Muzeul cuprinde o expoziţie permanentă dedicată domnitorului. Primele trei săli de la parter prezintă specificul saloanelor mondene gălăţene, cu mobilier din cele mai reprezentative stiluri ale epocii, sala a patra este dedicată progreselor ştiinţei şi tehnicii din aceeaşi perioadă.
Lista şi sondajele rămân deschise timp de două săptămâni. În acest timp, toţi gălăţenii (şi nu doar ei) pot propune şi vota un simbol al municipiului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite