FOTO Cruzime fără margini în Galaţi. Câinii comunitari au fost vânaţi cu arbaleta în mijlocul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia animalelor a descoperit în ultimele luni trei cazuri de câini care au fost răniţi de săgeţi provenite dintr-o arbaletă profesională. Toate cazurile au fost semnalate în aceiaşi zonă, una în care se află un dispensar, dar şi o şcoală generală.

În ultimele patru luni au fost semnalate trei cazuri de animale rănite sau ucise cu arbaleta, de la mică distanţă, în zona dispensarului situat pe strada Gheorghe Doja. Potrivit oficialilor Inspectoratului General de Protecţie a Animalelor (IGPA), în zona respectivă existăun pericol foarte mare ca pe lângă câini să fie răniţi şi copii.
„Săgeata care a rănit ultimul animal are un cap metalic. Din punctul nostru de vedere acesta este un caz penal. Oricând un copil care circulă în zonă sau un adult poate deveni o ţintă"
, a declarat inspectorul Octavian Arsene, din cadrul IGPA.

CLICK PE COLAJ PENTRU A VEDEA ÎN CE HAL A AJUNS UN CĂŢEL.
ATENȚIE! Imaginile nu sunt recomandate persoanelor sensibile!

image

Pe de altă parte, Arsene spune că o posibilă explicaţie a acestui gest ar fi aceea că în zonă s-au adunat foarte mulţi câini fără stăpân.


„Zona cel mai des populată de câini este lângă şcoala generală. Dacă se întâmpla acest lucru în timpul anului şcolar puteam avea o tragedie uriaşă",
a mai spus acesta
Medicul Cornel Gingăraşu, omul care a tratat câinele rănit a explicat că este o minune că aniomalul a supravieţuit.

CLICK PE COLAJ PENTRU FOTOGALERIE


„Săgeata i-a străbătut toracele şi a trecut la doi milimetri de inimă. A fost nevoie de o intervenţie chirurgicală destul de complicată pentru a o extrage. Acum, din câte ştiu eu, câinele a fost luat în grijă de un iubitor de animale, şi se află în stare bună. Oricum gestul acestui om este incalificabil", a spus acesta.

image


În urma discuţiilor cu locatarii cartierului, reprezentanţii IGPA au descoperit şi un suspect, în persoana unui fost poliţist. Această informaţie însă nu a fost confirmată şi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.


„Am deschis o anchetă în acest caz şi urmează să verificăm toate pistele"
, a spus Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.


Dumitru Păun, tatăl unui copil care fusese adus la dispensarul din zonă spune că cel care a tras asupra animalelor trebuie tras la răspundere. „Nu mi se pare normal să vânezi câini cu arbaleta în mijlocul oraşului. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă acest lucru s-ar fi petrecut lângă fetiţa mea", a spus acesta.


Pe de altă parte, un alt locatar al cartierului, spune că, deşi în ultimul timp numărul câinilor maidanezi a crescut nepermis de mult, nu este normal să se recurgă la astfel de soluţii.


„Într-adevăr, în zona şcolii generale sunt foarte mulţi câini, dar aceste gesturi nu îşi au locul într-o societate civilizată. Hingherii ar trebui să-i ridice, nu să se apuce oamenii să-i vâneze cu arbaleta", a explicat Gheorghe Arhire.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite