Un BMW de lux furat din Spania a fost capturat în vama Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgarul aflat la volanul lui încerca să ducă maşina în Republica Moldova sau în Ucraina, pentru a i se pierde urma. Zeci de autovehicule delux confiscate zac în parcurile auto ale Poliţiei de Frontieră şi IPJ. Ţările preferata ale hoţilor sunt Italia şi Spania.

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul încărcat pentru poliţiştii de frontieră gălăţeni. Aceştia au descoperit şi confiscat, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier, un BMW X6 care fusese furat din Spania.

Bărbatul de la volan, cetăţeanul bulgar Vencislav Pavlov (32 ani), a încercat să scoată maşina din ţară, cu destinaţia Republica Moldova (după o „reţetă" deja cunoscută a traficanţilor de maşini furate), dar afacerea a picat la controlul de rutină.

Doi ani de căutări

Autoturismul de lux figura ca fiind furat din Spania, încă din anul 2009. „La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit că autoturismul figurează cu probleme în spaţiul UE", a declarat Oana Galu, purtător de cuvânt al IJPF Galaţi.

Bulgarul a declarat că a cumpărat maşina din Londra, în luna iunie, şi că o firmă de profil s-a ocupat de formalităţile necesare înmatriculării. Nimic din toate astea nu i-a convins pe poliţişti, care i-au făcut dosar penal.

„Autoturismul, în valoare de 190.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Galaţi pentru continuarea cercetărilor, iar cetăţeanului bulgar i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt", a mai spus Oana Galu.

Ţările preferate de hoţii de maşini sunt Spania şi Italia. Maşinile sunt aduse de acolo de călăuze, servicii pentru care primesc diferite sume de bani. Odată ajunse la Glaţi sunt vândute imediat şi apoi sunt „exportate" în spaţiul ex-sovietic.

În primele şase luni din 2011, la Galaţi au fost descoperite 15 autovehicule furate: trei camioane (Daf, Mercedes şi Volvo), un Mercedes, un Hyundai Santa Fe, două Volskwagen Passat, patru motoscutere, un Seat Toledo, o autoutilitară W Crafter, un Nissan Pathfinder şi un Renaul Kongoo. Toate aceste maşini vor fi scoase la licitaţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite