Biserica Sf. Gheorghe a fost mutată cu altarul la răsărit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica a fost mutată în poziţia corecta.
Biserica a fost mutată în poziţia corecta.

Lăcaşul de cult, construit integral din lemn, este situat în mijlocul cartierului Micro 14, în spatele fostului magazin General. Edificiul a fost adus în zonă în urmă cu trei ani, dar nu a fost amplasat aşa cum cer canoanele Bisericii Ortodoxe Române.

În 2008, în printre blocurile din Micro 14 apărea o bisericuţă de lemn, după modelul celor întâlnite în nordul Moldovei sau în Maramureş.

Pitorescul lăcaşului de cult, care poartă hramul Sf. Gheorghe, a fost însă însoţit de un amănunt ciudat, contrar canoanelor creştine: lăcaşul de cult avea altarul orientat nu spre răsărit, aşa cum ar fi trebuit, ci spre nord-vest!

Din motive necunoscute, reprezentanţii Bisericii au remediat abia ieri situaţia, contractând o firmă de specialitate care a pus biserica pe scripeţi şi a mutat-o în poziţia corectă.

Reprezentanţii parohiei au refuzat ieri să facă vreun comentariu legat de această situaţie, lăsând totuşi să se înţeleagă că în biserică nu s-ar fi oficiat slujbe, deşi unele voci au invocat contrariul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite