Restanţierii de la BAC, testaţi la limbile străine. Urmează proba de competenţe digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte, astăzi, la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureatului de toamnă, în cadrul căreia absolvenţilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

„Pentru a doua probă s-au înscris 503 candidaţi, care vor susţine examenul la limbile engleză şi franceză", ne-a declarat Onuţ Atanasiu, inspector şcolar general adjunct.

Probele de competenţe se vor încheia vineri, cu testarea de evaluare digitală, la care s-au înscris 507 de restanţieri, iar de luni candidaţii BAC-ului de toamnă vor intra în febra probelor scrise, care vor debuta cu testarea la Limba şi literatura română, urmată de cea obligatorie a profilului şi de proba la alegere a profilului şi specializării.

Din cei peste 3.500 de candidaţi înscrişi la BAC-ul de toamnă, nu mai puţin de 2.281 trebuie să susţină examenul la matematică. Pe locul doi în topul disciplinelor restanţierilor se află limba română, la care s-au înscris 1.623 de candidaţi, iar locul trei este ocupat de anatomie, cu 506 candidaţi.

Nici geografia sau biologia nu se plâng de restanţieri astfel că pentru probele scrise ale celor două discipline s-au înscris aproape 1.000 de candidaţi.
Candidaţii BAC-ului de toamnă sunt testaţi în opt centre de examinare, şase în municipiul Galaţi şi două în municipiul Tecuci.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite