Sever Teodorescu, avocatul clanului Geamănu, a fost condamnat la patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verdict final în cazul avocatului Sever Teodorescu (apărătorul preferat al clanului Geamănu), acuzat că a încercat să mituiască mai mulţi judecători. Magistraţii au decis ca acesta să ispăşească patru ani de închisoare.

Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Ionelia Blănaru, condamnată pentru complicitate la cumpărare şi trafic de influenţă.

Miza: 30.000 de euro

Procurorii anticorupţie de la Galaţi l-au trimis în judecată sub acuzaţia că, în perioada mai-noiembrie 2009, a pretins de la o persoană, arestată preventiv, suma de 30.000 euro, pentru a interveni pe lângă magistraţii care îi judecau dosarul.

La acel moment femeia fusese trimisă în judecată într-un proces penal, iar Sever Teodorescu i-ar fi cerut banii în schimbul influenţei de care s-ar fi folosit pentru a o elibera din arest preventiv.

Procurorii anticorupţie susţin că din cei 30.000 de euro, avocatul a apucat să primească 1.000 lei şi 500 euro. Şi asta pentru că pe 5 noiembrie 2009, DNA Galaţi a organizat un flagrant, în urma căruia Teodorescu Sever a fost prins când primea suma de 5.000 euro în schimbul promisiunii de-a interveni pe lângă judecători. Curtea de Apel Galaţi a decis arestarea avocatului pentru 29 de zile, dar Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat ulterior sub control judiciar.

Avocatul a declarat la Galaţi că cei 5.000 de euro primiţi de la denunţătoare erau doar o primă tranşă din onorariul pe care îl ceruse pentru a-i acorda asistenţă juridică într-un proces penal şi pentru care urma să îi taie chitanţă.

Avocat de interlopi

Ultima şansă a apărătorului (care, printre altele, i-a reprezentat şi pe mebrii clanului Geamănu acuzaţi că i-au furat maşina lui Gigi Becali) este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde procesul se va judeca pe 26 septembrie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite