Vezi aici cum te poţi feri de depresiile de toamnă şi de astenie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii atrag atenţia că, netratate, aceste două afecţiuni de sezon pot cauza suferinţe mari şi pe termen îndelungat. Soluţiile pentru a trece cu bine peste schimbarea de anotimp sunt simple şi la îndemâna oricui.

Toată lumea a auzit sau a suferit de astenia de primăvară. Puţini ştiu însă că sunt frecvente şi asteniile de toamnă cauzate de condiţiile speciale ale acestui anotimp şi mulţi oameni suferă de această afecţiune. Unii chiar fără să ştie.

Astenia de toamnă netratată, lăsată la voia întâmplării, poate cauza suferinţe mari. Dacă, odată cu instalarea toamnei, observaţi o stare de oboseală continuă, aveţi incapacitate de concentrare şi insomnii, dureri de cap, nervozitate excesivă şi iritabilitate fără motiv, să ştiţi că suferiţi de astenie.

Doctorul Valentin Boldea, directorul DSP, vă recomandă: „Ar trebui să suplimentăm alimentaţia cu fructe şi legume, cu un surplus de vitamine şi, în primul rând, de minerale, care sunt extrem de importante pentru organism. De asemenea, este indicat să vă reglaţi programul în aşa fel încât să respectăm programul de somn. Cel mai odihnitor este acela de la ora 22.00".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite