Culmea tupeului! Două asistente medicale care cereau bani pentru dosare de pensionare nu aveau drept de liberă practică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Ofiţerii DNA au venit la Galaţi pentru a face flagrantul.
Ofiţerii DNA au venit la Galaţi pentru a face flagrantul.

Două cadre medicale au fost arestate după ce au încercat să mituiască un ofiţer la Direcţiei Generale Anticorupţie, ca să scape de un dosar penal. Acuzate de fapte în legătură cu serviciul, asistentele nu aveau, potrivit Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, voie să profeseze.

Întreaga poveste a început odată cu reclamarea la Parchet a asistentei medicale Adriana Ionescu, de la Spitalul de Urgenţă şi a asistentei Luminiţa Gabriela Tirim, de la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi.

Cele două erau acuzate de diverşi gălăţeni care încercaseră să-şi facă dosare de pensionare de faptul că le condiţionau emiterea actelor de plata unor sume consistente de bani.

Cercetate pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu, asistentele au simţit că nu vor scăpa de puşcărie, aşa că au strâns 50 de mii de lei pe care i-au oferit unui subcomisar de la Direcţia Generală Anticorupţie, pentru ca acesta să le ajute să scape de dosar.

„La data de 25 noiembrie 2011, din suma totală promisă, una dintre inculpate i-a dat denunţătorului (n.r. ofiţerul DGA) suma de 10.000 lei. De asemenea, la data de 1 decembrie 2011, inculpatele au dat denunţătorului suma de 6.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", ne-a declarat Gabriela Balaban, reprezentant al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Practică ilegal profesia

Potrivit Danielei Artimof, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România - filiala Galaţi, numele celor două asistente - Adriana Ionescu şi Luminiţa Gabriela Tirim - nu apare în baza de date a organizaţiei profesionale care dă dreptul de liberă practică pentru cei din branşă.

"Adriana Ionescu nu apare cu numele actual în baza noastră de date şi nici în cea a Spitalului de Urgenţă, ceea ce echivalează cu faptul că nu are drept de practică pentru numele Ionescu. Am identificat-o cu numele de Axente, dar baza de date de reactualizează lunar şi ea era obligată prin lege să comunice orice schimbare de nume. În ceea ce o priveşte pe Tirim, nu a figurat niciodată la noi, din 2004, de când este ordinul. În lipsa dreptului acordat de noi, niciun absolvent de şcoală sanitară nu poate profesa", ne-a declarat preşedintele OAMMR - Galaţi.

Potrivit sursei citate, în ceea ce o priveşte pe Adriana Axente (Ionescu), dreptul acesteia de liberă practică este suspendat pe durata arestului preventiv. În ceea ce o priveşte pe Luminiţa Gabriela Tirim, aceasta riscă un nou dosar penal, pentru practicarea fără drept a unei profesii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite