48 de străzi din Galaţi vor fi reabilitate pe credit. Sunt tăiate de pe listă cartierele Barboşi şi Fileşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, în cadrul şedinţei de Consiliu Local va fi supus la vot contractul de împrumut în valoare de 61 milioane de lei . Banii au ca principală destinaţie asfaltarea şi modernizarea a 48 de străzi afectate de lucrările ISPA. Creditul este pe o perioadă de 10 ani, cu o dobândă de 7,5%.

Pentru a finaliza străzile „găurite" de ISPA, municipalitatea gălăţeană a contractat de la BRD - Group Societe Generale SA un credit în valoare de 61 milioane de lei. Conform proiectului de hotărâre 121/2011, în total, sunt vizate 48 de străzi.

Primăria Galaţi va împrumuta 61 de milioane de lei de la BRD

Scoase la licitaţie

Aceasta a fost dorinţa mea de la început deoarece în cadrul programului ISPA nu au fost prevăzute fonduri pentru aşa ceva. Este o lucrare foarte importantă pentru oraş. Am avut ceva emoţii cu creditul, dar am depăşit etapa. Primii bani vor veni începând cu ianuarie 2012. Lucrările au fost scoase deja la licitaţie. Urmează să se stabilească câştigătorii", a spus primarul Dumitru Nicolae.


Pe lista străzilor degradate de lucrările ISPA figurează strada Aleea Pieţei (tronson strada Traian şi Eroilor), Albatrosului, I.L Caragiale, Columb, Instrucţiei, Lugoş, Lupeni, Plantelor, Romulus, Gamulea, Alexandru cel Bun, Bucovinei, Florilor, Meseriaşilor, Parcului şi Aleea Parcului, Lozoveni, Dr. T. Neculuta, Afinului, Bourului, Brateş, Tudor Vladimirescu, Clăbucet, Bucureştii Noi, Nicolae Bălcescu, Bulevardul Marii Uniri, Basarabiei (între Mihai Bravu şi Traian), Gării, Drum Uzina de Apă nr.2 şi Drum acces trecere Bac. Deşi banii ajung doar pentru asfaltarea a jumătate din strada Traian, primaul Dumitru Nicolae ne-a asigurat că se vor găsi suficiente fonduri.


Vor fi modernizate şi 10 străzi în cartier Traian Nord. Este vorba de străzile Libelulei, Dropiei, Răchitei, Graurului, Căprioarei, Sulfinei, Privighetorii, Zambilelor, Tufănelelor, Aleea Traian Nord.


De asemenea, se vor face lucrări de canalizare şi alimentare cu apă pe 9 străzi din Valea Oraşului: străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului, Vidra, Daciei, Săliştei, Sulinei, Ghecet, Elicei. „Până la terminarea mandatului, vreau să termin toate aceste străzi. Am promis şi mă voi ţine de cuvânt", a spus edilul urbei.


Adio canalizare în Barboşi şi Fileşti!

Un regret al primarului este acela că nu va reuşi să reabiliteze şi străzile din cartierele Fileşti şi Barboşi. „Sunt două zone ale oraşului unde nu am reuşit să fac canalizarea şi alimentarea cu apă. Nu cred că mai am timp în zece luni să încep lucrurile acolo. Nu-mi place că nu mă pot ţine de cuvânt", a încheiat primarul Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite