Mandat de arestare pentru expertul cadastral acuzat de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a ajuns după gratii.
Bărbatul a ajuns după gratii.

Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă înaintată de porcurorii anticorupţie care îl viza pe expertul Adrian Ciubotariu, reclamat de un gălăţean care îl acuza că i-a cerut bani pentru a facilita obţinerea unui loc de muncă în învăţământ.

29 de zile. Atât va sta în arest expertul cadastral Adrian Ciubotariu, care săptămâna trecută a fost reţinut de procurorii de la DNA în timp ce primea bani de la un cetăţean căruia îi promisese că îl va ajuta să obţină un loc de muncă la şcoala din Umbrăreşti pentru prietena lui, profesoară de geografie.

Ciubotariu a ajuns în vizorul DNA după ce denunţătorul l-a reclamat că, în luna septembrie 2011, i-ar fi pretins suma de 4. 000 lei pentru a interveni pe lângă inspectorul general al ISJ Galaţi, care ar fi putut să rezolve problema angajării.

Atunci, reclamantul i-ar fi dat o primă tranşă de 2.000 de lei, cu promisiunea că restul banilor vor fi predaţi ulterior. Dându-şi seama pe parcurs că Ciubotariu nu făcuse niciun demers pentru angajarea profesoarei la şcoala din Umbrăreşti, denunţătorul a mers la DNA unde a făcut plângere.

S-a dus cu 2.000 de lei, bani marcaţi, şi cu doi pui, la expert. Flagrantul a fost făcut în momentu,l în care soţia acestuia primea bunurile şi banii de la denunţător. Adrian Ciubotariu este cercetat pentru trafic de influenţă, iar soţia sa pentru complicitate la această infracţiune.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite