ArcelorMittal Galaţi / Gata, s-au strâns semnăturile pentru grevă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru sindicate membre ale FSS Metarom care au respins ultima ofertă a conducerii ArcelorMittal de majorare a salariilor siderurgiştilor doar cu 8% au terminat astăzi procedura de strângere a semnăturilor necesare pentru declanşarea grevei.

Chiar dacă au finalizat această acţiune, pentru moment nu va fi declanşată nicio formă de protest.

Liderii de sindicat doresc să mai poarte o ultimă discuţie cu managementul unităţii siderurgice pentru a obţine creşterea lefurilor cu 10 procente.

"Noi am terminat procedura de strângere a semnăturilor (n.r.- jumătate plus unu din numărul membrilor de sindicat). Avem un calendar de proteste pe care îl vom respecta. Nu ne grăbim să luăm anumite măsuri", ne-a declarat Mircea Scântei, preşedintele FSS Metarom România.

Ce presupune acest program? Sindicatele membre ale FSS Metarom au programată pentru 24 februarie o nouă şedinţă de negocieri cu Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

În cadul acestei întâlniri, liderii de sindicat încearcă să obţină majorarea salariilor cu 10% pentru cei 9.500 de siderurgişti. În caz contrar, se va declanşa greva pe termen nelimitat.
"Se doreşte să se ajungă la un o înţelegere", ne-a confirmat şi Gheorghe Tiber, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea".

Prima grevă de pe platforma siderurgică de la Galaţi a avut loc în anul 2007 şi a fost declanşată de Sindicatul Solidaritatea, condus în aceea perioadă de Gheorghe Tiber şi Ilinca Diaconu. Greva a ţinut trei zile şi s-a încheiat cu o majorare a salariilor de 12%, plus un bonus de 2%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite