PREMIERĂ MONDIALĂ Galaţiul este, de astăzi, primul oraş din lume cu apă caldă de contrabandă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Electrocentrale va distribui de mâine agent termic „pe sub mână", din cauză că Apaterm funcţionează în ilegalitate. Producătorul de agent termic primar riscă sancţiuni de zeci de mii de lei pentru că distribuitorul de apă caldă nu mai are licenţă.

Începând data de 19 august, gălăţenii ar putea rămâne fără apă caldă. Motivul? Electrocentrale nu mai are dreptul legal de a furniza agent termic primar societăţii locale de distribuţie a apei calde şi a căldurii.

„Pierderea licenţei de către Apaterm face ca Electrocentrale să fie în imposibilitate de a mai colabora cu aceasta, iar continuarea relaţiilor contractuale în situaţia dată ar însemna efectiv ca Electrocentrale să facă o ilegalitate. Am discutat cu prefectul şi sperăm să găsim o soluţie. Cu primarul Dumitru Nicolae nu am ajuns la nicio înţelegere. Noi nu mai avem voie să furnizăm agent termic acestei societăţi. Vom fi amendaţi de ANRE", spune directorul Eduard Urbanschi.

Conform aceleiaşi surse, ANRE poate sancţiona Electrocentrale cu amenzi usturătoare. „Nici nu vreau să mă gândesc la asta. Am convenit cu prefectul să găsim soluţia pe 24 august la şedinţa de Dialog Social. Voi vorbi şi cu cei de la ANRE pentru a ne da un răgaz", a punctat Urbanschi.

Ignoranţă pe strada Primăriei

Faptul că gălăţenii ar putea rămâne fără apă caldă nu a determinat municipalitatea să răspundă la apelul Prefecturii de a căuta soluţii în acest sens. Paul Florea, prefectul judeţului Galaţi, ne-a declarat că este nemulţumit de atitudinea Primăriei şi îi acuză pe aleşi că doresc întreruperea furnizării apei calde din considerente politice.

„Sunt foarte nemulţumit de reacţia Primăriei. M-a dezamăgit foarte mult primarul Dumitru Nicolae. Ei au venit cu propunerea să preia Electrocentrale, dar în acest caz sunt rezervat pentru că societăţile din subordinea Primăriei au ajuns cum au ajuns, mai ales Apaterm. Nu se ţin bine. Eu cred că dânsul vrea să forţeze nota până se va ajunge la oprirea apei calde şi căldurii", ne-a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul judeţului Galaţi a spus că săptămâna viitoare va convoca autorităţile la o nouă rundă de discuţii şi cere municipalităţii să ia măsuri urgente pentru desemnarea unui alt furnizor de agent termic în municipiul Galaţi.

„Este o suspiciune pe care am sesizat-o la domnul primar, atunci când m-am întâlnit cu el. Situaţia nu va rămâne însă aşa. Am văzut că este foarte puţin dispus la a găsi soluţii şi a rezolva această problemă. Săptămâna viitoare îi voi solicita o nouă rundă de discuţii, o întrunire la care să fie prezente autorităţile locale, reprezentanţi ai Apaterm şi ai Electrocentrale", a spus Paul Florea.

Pentru a scăpa de faliment, societatea locală de termoficare a cerut pe 7 august în instanţă declanşarea procedurii de reorganizare. Decizia Apaterm de a-şi cere reorganizarea în justiţie vine după ce ANAF şi Electrocentrale i-au blocat conturile, iar ANRSC a lăsat societatea şi fără licenţă de distribuţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite