La APATERM, directorul suspendat, nici şomer, nici angajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Apaterm Galaţi, George Cubasa, are în continuare contractul de muncă suspendat, deşi de la înlocuirea sa din funcţie au trecut două luni. Decizia a fost luată de noul administrator al societăţii publice de furnizare a căldurii şi este apreciată de fostul director ca un abuz.

„Contractul de mandat a încetat, moment în care contractul de muncă trebuia reactivat sau trebuia să mi se comunice că am fost dat afară. Nu mi se pare deloc normală maniera în care s-a procedat în cazul meu. Am deranjat pentru că nu am politizat instituţia şi pentru asta am fost dat la o parte. Mai bine îmi spun clar în faţă că mă dau afară, ca să ştiu ce fac", ne-a declarat Cubasa.
Fostul director al Apaterm a depus o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi intenţionează să îşi caute dreptatea în justiţie dacă se va dovedi că i s-au încălcat drepturile.

Reprezentanţii ITM Galaţi nu ne-au putut spune dacă plângerea fostului director Apaterm a fost soluţionată şi ce rezoluţie s-a dat. „Informaţiile sunt confidenţiale", s-a rezumat să ne comunice Carmen Corodanu, reprezentant al Biroului de Relaţii cu Publicul din cadrul ITM Galaţi.
Apaterm se află în procedură de reorganizare judiciară, acţiunea fiind demarată chiar la cererea fostului director George Cubasa, pentru a salva societatea de la faliment.

Apaterm are conturile blocate
Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care ANAF şi Electrocentrale au blocat conturile societăţii de termoficare, iar ANRSC a lăsat societatea şi fără licenţă de distribuţie. Consilierii locali au decis însă ca noul administrator să fie Adriana Stratulat, director tehnic la Apaterm.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite