Din 19 august, Galaţiul poate rămâne fără apă caldă. Autorităţile caută, cu disperare, soluţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie termenul limită când Electrocentrale Galaţi nu va mai putea furniza agent termic către Apaterm. Conducerea Apaterm susţine că a cerut în instanţă anularea ordinului prin care a fost retrasă licenţa societăţii.

Din 19 august, gălăţenii ar putea rămâne fără apă caldă la robinete. De la această dată, furnizorul local Apaterm nu va mai avea dreptul de a primi de la Electrocentrale energie termică pentru a funcţiona. Societatea, aflată în insolvenţă, a rămas recent fără licenţă de furnizare a agentului termic. Autorităţile locale încearcă să identifice soluţii pentru a evita criza, însă fără o finalitate clară. Prefectul Paul Florea a spus că o soluţie ar fi organizarea unei licitaţii pentru ca o societate privată să preia managementul Apaterm.
„Am avut o discuţie cu primarul şi el a spus că soluţia spre care se îndreaptă este ca Electrocentrale să fie preluată de Primărie. Consider că este o acţiune pe termen lung. În calitate de prefect, începând cu data de 18 august, voi face diligenţe către Guvern ca apa caldă să nu fie sistată. Metodele prin care voi reuşi acest lucru nu pot fi făcute publice", a declarat Paul Florea.

Apaterm merge în instanţă
Adriana Stratulat, directoarea Apaterm, ne-a declarat că societatea pe care o conduce a cerut în instanţă anularea ordinului ANRSC 417/2011 prin care a fost retrasă licenţa SC Apaterm SA. Până la pronunţarea unei decizii, furnizarea apei calde în oraş nu va fi sistată.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite