Corupţia, combătută la Galaţi cu fluturaşi şi mesaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii sunt cel mai folosit mijloc pentru corupere
Banii sunt cel mai folosit mijloc pentru corupere

Locuitorii oraşelor din judeţul Galaţi, dar şi studenţii de la Danbius, vor fi astăzi „bombardaţi" cu materiale educative din care să înveţe despre impactul negativ al corupţiei asupra populaţiei şi asupra activităţii instituţiilor statului.

Data de 9 decembrie, declarată Ziua Internaţională Anticorupţie de Organizaţia Naţiunilor Unite, reprezintă o ocazie pentru oamenii din întreaga lume de a conştientiza impactul negativ al acestui fenomen asupra cetăţenilor şi a societăţii.

Cu acest prilej, Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Galaţi, cu sprijinul Poliţiei Judeţene, organizează, astăzi, acţiuni de popularizare a Zilei Internaţionale Anticorupţie. Astfel, cei implocaţi în promovarea acetzui eveniment vor distribui fluturaşi prin care sunt promovate mesaje anticorupţie.

Pe agenda manifestărilor figurează şi un popas la sediul Universităţii „Danubius", unde se va desfăşura o activitate preventivă al cărei public ţintă este constituit din studenţi.

„Misiunea prioritară a D.G.A. este prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie în rândul personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), sens în care instituţia noastră organizează, în mod constant, activităţi de informare prin interacţiunea directă cu cetăţenii, informându-i cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie şi la necesitatea adoptării unei atitudini proactive împotriva corupţiei", precizează scms. Nicuşor Pletea, purtătorul de cuvânt al DGA Galaţi.

Gălăţenii sunt încurajaţi să sesizeze faptele de corupţie la linia verde 0800.806.806, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Galaţi, 0236-431714, sau prin e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro şi galati.dga@mai.gov.ro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite