Anchetă în cazul logodnei din Iveşti. Ţiganii au vândut o copilă de opt ani pentru un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi a declanşat o serie de verificări la locuinţele unor romi din Iveşti după ce duminică 21 august a avut loc „nunta" Lucreţiei Stănescu (8 ani) cu Alin Stănescu (7 ani). Părinţii celor doi minori au stabilit ca aceştia să devină soţ şi soţie, deşi copiii nici măcar nu au înţeles ce se întâmplă.

Miza au fost cei 500 de "galbeni", zestrea miresei, care valorează peste un milion de lei. Pe fondul celor întâmplate, miercuri a avut loc la Iveşti o întâlnire între bulibaşii din Târgu-Bujor, Barcea, Umbrăreşti, Lieşti şi autorităţi.

"Ei ne-au spus că nu a fost nicio nuntă, ci doar o petrecere. Copii sunt la părinţii lor acum. De asemenea, şi-au luat angajamentul ca pe viitor să nu se mai repete asemenea ceremonii", ne-a declarat Ion Corpaci, primarul din Iveşti.

"Am început o anchetă pentru a stabili unde locuiesc acum copii", ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi. Nunta ţigănească a ieşit la iveală după ce Mihai Stănescu, un reprezentant al etniei din Iveşti, a reclamat cazul la Poliţie şi la Protecţia Copilului, însă autorităţile nu au intervenit pentru oprirea "logodnei" argumentând că ar fi ieşit scandal.

Nunţile între copii sunt o practică tradiţională în comunităţile rome din judeţul Galaţi, dar până acum nimeni nu a găsit o modalitate pentru oprirea acestora.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite