Tot mai mulţi şoferi se urcă la volan sub influenţa alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etilotestele sunt tot mai des puse la treabă
Etilotestele sunt tot mai des puse la treabă

Unii conducători auto au prea multă încredere în noroc sau caută senzaţii tari. Acesta ar fi două posibile explicaţii pentru faptul în ultima vreme poliţiştii de la Circulaţie opresc în trafic tot mai mulţi "turmentaţi", care la final se aleg cu un drum la spital şi un dosar penal care îi face pietoni.

Şi fără permis şi bine ameţit de băutură! Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Iveşti a fost oprit în trafic în urmă cu două nopţi, pe DJ 254, între Griviţa şi comuna sa natală. În momentul în care poliţistul i-a cerut actele, Ilie A. nu a avut ce să îi prezinte, recunoscând că nu are permis de conducere.

Mai mult, când a încercat să justifice faptul că nu putea da curs cererii poliţistului, a emanat un puternic miros de alcool. Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ilie A. s-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere şi în stare de ebrietate.

Nici localnicii de pe partea estică a judeţului nu se lasă mai prejos când vine vorba de păstrat "tradiţia tulburelului". A dovedit-o în bărbat din Oancea, care a fost prins circulând pe DN 26 după ce înghiţise o cantitate respectabilă de alcool.

În urma verificării cu alcooltestul a lui Fănel P., de 45 de ani, poliţiştii au constat că acesta avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alcoolemie "la secret"

În cazul unui tânăr de 30 de ani din Galaţi, care îşi conducea maşina pe strada Lahovary din municipiu într-o evidentă stare de ebrietate, poliţiştii nu au putut nici în ruptul capului să îi stabilească alcoolemia. Horia Z. a refuzat ferm şi testare acualcooltestul, dar şi să meragă la spiotal pentru recoltarea probelor biologice.

În consecinţă, poliţiştii nu au avut încotro şi i-au întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice, bărbatul fiind cercetat în libertate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite