Fals agent comercial prins de poliţişti după ce a încercat să vândă “pielea ursului din pădure”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a bătut la uşile mai multor magazine
Bărbatul a bătut la uşile mai multor magazine

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din judeţul Ilfov a încercat să îi ţepuiască pe mai mulţi vânzători din Galaţi, cerându-le sume de bani în schimbul cărora oferea chitanţe cumpărate "la liber" din Complexul Europa.

Constantin P., de 45 de ani, din satul Moara Vlasiei. Judeţul Ilfov, şi-a făcut apariţia în Galaţi de Serbările Oraşului, mizând pe faptul că agenţii economici, „furaţi" de haosul specific unor astfel de evenimente îi vor pica cu uşurinţă în plasă.

Pe 30 noiembrie, pentru a fi cât mai credibil, ilfoveanul s-a echipat cu zece chitanţe pe care le-a cumpărat de la Complexul Comercial Europa, gata ştampilate, dar necompletate, urmând să treacă el sumele pe care ar fi reuşit să le obţină de la vânzătorii din Galaţi.

După ce şi-a încercat norocul la mai multe magazine din zona pieţei din Ţiglina 1, s-a încumetat să intre şi în incinta unei firme de pe strada Brăilei. Acolo s-a recomandat a fi agent comercial la o societate de distribuţie şi i-a cerut vânzătoarei 600 de lei în schimbul mărfurilor ce avea, chipurile, să i le furnizeze şi i-a oferit o chitanţă.

Femeia nu a crezut însă minciunile bărbatului şi a sunat la poliţie, oamenii legii surprinzându-l pe Constantin P. în zona de acţiune.

"Bărbatul a fost condus la sediul Secţiei 2 Poliţie şi, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta s-a deplasat cu un microbuz în Galaţi unde, sub pretextul că este agent comercial la diferite societăţi, a solicitat sume de bani vânzătorilor de la mai multe societăţii comerciale.Prejudiciul a fost recuperat, iar bărbatul este acum cercetat în libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată", precizează comisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite